נהיגה בשכרות

אודות המחבר



עבירת הנהיגה בשכרות – מהי ? איך מתמודדים איתה?

מדי פעם, אחת לכמה זמן אנחנו שומעים בחדשות על מבצע אכיפה לנהיגה בשכרות שעורכת המשטרה בצמתים מרכזיים או בכבישים בין עירוניים לרוב בשעות הלילה, בימי חמישי או בימי החגאלו ימים המועדים לפורענות מצד גורמי אכיפת החוק.

האכיפה בפועל מתבצעת לרוב ע"י פריסת מחסום המצמצם את נתיבי הנסיעה עד לנתיב אחד שבקצהו עומדים שוטרים ובודקים נהגי רכבים.

בתחילה יבצע השוטר תשאול קצר לבדיקה מהי סיבת הנסיעה ומהיכן להיכן נעשתה הנסיעה. בשלב השני יעביר השוטר לנהג נשיפון אלקטרוני על מנת לבדוק אינדיקציה לשכרות. באם הנשיפון האלקטרוני יראה על ממצא חיובי הרי שאז יודיע לו השוטר כי הוא מעוכב לבדיקה ואף לא מן הנמנע שיבודד משאר הנוסעים ברכב.

מרגע ההודעה על העיכוב תחל סדרת פעולות שיבצע השוטר עפ"י נהלי המשטרה כאשר בסופן תידגם תוצאה במכשיר "ינשוף" המודד אלכוהול בליטר אחד של אויר נשוף. כתב אישום והזמנה לדין ימסרו לנהג במקרה שהתוצאה הינה מעל 290 מ"ג אלכוהול (ובמקרים של אוכלוסיות מיוחדות כמו נהג חדש/ נהג מתחת לגיל 24 / נהג רכב ציבורי ועוד כל תוצאה מעל 50 מ"ג אלכוהול).

בכתב האישום ירשמו נסיבות ביצוע העבירה ומועד הזימון למשפט. זוהי הזדמנות לברר, לחקור, ואף להתעניין באמצעות עו"ד המתמחה בדיני תעבורה בקשר לאפשרויות העומדות לנאשם במקרה שכזה שכן הוא מוזמן לבית המשפט לתעבורה (לפי האיזור הגאוגרפי של ביצוע העבירה) ויהיה עליו למסור את עמדתו ואת תשובתו לאישום העומד נגדו בפני בית המשפט.

נאשם אשר לא מכיר את החוק או את ההליכים בבית המשפט בין אם הדבר זר לו לחלוטין או בין אם לא בקיא מספיק בעניין, עלול למצוא עצמו מודה או כופר בבית המשפט מבלי להבין את המשמעויות של הדבר.

אז מה באמת המשמעות ?

העבירה בכתב האישום אינה תוצר של סעיף חוק אחד אלא היא מורכבת משילוב של מספר הוראות חיקוק אשר כולן יחד מהוות את העבירה של הנהיגה בשכרות. כאשר מי שהוחלט להעמידו לדין צפוי לפסילת רישיון נהיגתו למשך שנתיים לפחות.

המילה "לפחות" היא מייצגת את רף המינימום, מאחר וכאשר מדובר בעבירות נוספות אשר נילוות לעבירת הנהיגה בשכרות כגון: תאונת דרכים, עקיפה, מהירות, סטייה מנתיב וכו', הרף יעלה ואף צפוי להיות מעבר לשנתיים.

לכן ההודאה בכתב האישום או הכפירה ("לא מודה") הינה שלב קריטי מאוד כבר בישיבת ההקראה הראשונה.

מדוע נכון להיעזר בעו"ד המתמחה בדיני תעבורה?

עו"ד אשר מכיר את התחום ובעל ניסיון וותק ומייצג עשרות או אולי מאות של מקרים מסוג זה ואף אחרים מדיני התעבורה, יכול לנתח את חומר הראיות הקיים כנגד הנהג ולבחון אותו באופן אובייקטיבי. בחינת החומר עשויה לקבוע מה יהיה בגורל האישום שהוגש כנגד הנאשם ורק עוה"ד המכיר את התחום יוכל להצביע על מחדלים כאלו או אחרים אשר יצדיקו התחשבות בענישה מחד או ניהול משפט להוכחת החפות של הנאשם מאידך.

הצעתנו לכםאל תזלזלו ברישיון הנהיגה שלכם! פסילת רישיון נהיגה מעל שנה בעבירת נהיגה בשכרות גוררת אחריה בדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים לכשירות נהיגה, הוצאת רישיון נהיגה חדש ומשך המתנה לכל אלו המתפרס על פני תקופה אשר יכולה להיות שווה באורכה לתקופת הפסילה.

בכל מקרה, זכרו לשמור על עצמכם ועל הנהגים האחרים בכביש ו"אם שותים לא נוהגים" אך אם כבר נתפסתם, פנו אלינו על מנת שנוכל לסייע לכם להגיע לתוצאה הטובה ביותר.

אודות המחבר



לייעוץ מקצועי ללא עלות:


מאמרים נוספים:

שלילת רישיון

בין הרבה נקודות מחבר קו אחד: (שלילת) הרישיון שלך. כמעט כל אחד מאיתנו היה פעם בסיטואציה הזו. שוטר תנועה עוצר אותך, מסביר לך שעשית עבירה.. קרא עוד

מצלמות מהירות | כשעורך הדין חושב

על הקשר בין דבורים למטוסים (או למה הלקוח מרוויח כשעורך הדין חושב "מחוץ לקופסה") מעשה בלקוח חדש, שנכנס אל משרדנו כשהוא עצבני ומתוסכל, וסיפר שנתפס.. קרא עוד

מצלמות המהירות

מצלמות המהירות חוזרות לאחרונה אנחנו נשאלים שוב ושוב לגבי מצלמות המהירות והמצב החוקי. הנה פוסט שינסה לעשות סדר. בסוף הפוסט צירפנו המלצה וגם לינק לכתבה... קרא עוד
פרטים נוספים

תפריט נגישות

יש לכם שאלה?

מלאו פרטים ונחזור אליכם