התשובה לצערי לא ונסביר: לעיתים קרובות המציאות והמעשה שהתרחש כפופים למערכת החוקים והתקנות ומערכת המשפט אינה משקפת את הצדק האמיתי.
כך למשל: אם אדם כלשהו חייב לך כסף. לחצתם ידיים (ותו לא!) והוא קיבל ממך הלוואה. עברה שנה הגיעה מועד פירעון ההלוואה ואתה מבקש אותה בחזרה מאותו חבר או קרוב משפחה וכדומה. אבל הוא מתחמק. בלית ברירה אתה פונה למערכת בתי המשפט ושם רוצים ממך רק דבר אחד על מנת לפסוק לטובתך ולהשיב לך את כספך: ראייה! ראייה להלוואה. לך אין ראייה ואתה הולך הביתה כאשר תביעתך נדחתה.
הגרוש שילם לגרושתו שנים את דמי המזונות אבל שילם לה במזומן. ביד שלה. הם לא חתמו על שום נייר. טעות אדירה. לאחר שנים הוא מקבל תביעה של 200,000 שח למשל על כל דמי המזונות שלא שילם. הוא טוען פרעתי ואיש לא יאמין לו.
אדם שוכר חברת הפקות שתעשה לו מסיבה. הוא נותן לה צ'ק של 30,000 שח. והנה ביום ההפקה הם נותנים מחצית מהשירות אותו הבטיחו. שני מלצרים במקום ארבעה, נגן אחד במקום שלישייה, אין מנת קינוח שירות על הפנים. אותו אדם מבטל את הצ'ק ובעל חברת ההפקות תובע את הצ'ק בהוצאה לפועל או בסדר דין מקוצר.
התשובה היא בעל חברת ההפקות. מדוע? הסבר ארוך שבהזדמנות נסביר אבל העיקרון הוא שצ'ק משלמים. אחרי זה ניתן לתבוע תביעה נפרדת (שתיקח שנתיים) הנה מספר דוגמאות שבהן אלת הצדק לא תמיד מנצחת. במקרה הזה לא העיניים שלה קשורות אלא הידיים שלה. משום שגם השופטים כפופים לתקנות ולחוקים.
לכן כדאי תמיד להתייעץ ייעוץ משפטי לפני שעושים התחייבות משפטית או לפני שנכנסים לסוג של התקשרות.
אופיר ברק – עורך דין שנלחם בשבילך
לייעוץ מיידי התקשרו עכשיו טל' 0544908219
(פגישת ייעוץ ראשונית חינם)